Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara

de katty in Mancare copii, 11 Sep 2021 | 6351 vizualizari

 

Retete de suflet
Recunoasteti sincer de cand nu ati mai mancat...eu nici nu imi mai aduc aminte cand am mancat ultima oara, dar ma gandeam de ceva vreme la ele.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr farfalle
  • 1 lingura ulei
  • 70 gr pesmet
  • 100 gr nuci
  • 70 gr zahar brun
  • scortisoara macinata
  • 1 lingurita sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara:

Punem la foc o oala cu 3 l de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga.

Intr-o tigaie pe care o incintam pe foc punem uleiul, pesmetul si zaharul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se rumenesc frumos, fara sa se arda.

Macinam samburii de nuca (prajiti anterior in cuptor si raciti), dar nu foarte fin.

Scurgem pastele intr-o sita. Amestecam pastele cu pesmetul, nuca si scortisoara.

Servim pastele calde sau reci.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

12.09.2021, 21:54

Ce ne mai facea in copilarie, mama, paste cu nuci! La noi nu se pune pesmet, ci putin unt sau margarina daca le dorim de post!

Panacris 1

13.09.2021, 14:04

Rahela Velicu 1

16.09.2021, 13:52

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte, portocale si cocos