Farfalle la Cuptor

de Alina26 in Farfalle, 13 Mai 2013 | 9456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g farfalle
  • 200g pulpe de pui dezosate
  • 200g carnati proaspeti
  • 400g brocolii
  • 400g ciuperci champignons
  • 200g parmezan ras
  • 1 mozzarella
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lg de pasta de ardei iute

Sos bechamel

  • 3 lg ulei de masline
  • 100g faina
  • 250g lapte
  • sare
  • 1/2 lingurita nucusoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle la Cuptor:

1.Punem o oala cu apa si sare la fiert.Cand fierbe apa punem pasta si lasam sa fiarba.Cand a terecut timpul de firbere (precizat pe ambalaj),scurgem pasta,o clatim cu apa rece si lasam la scurs.

2.Intre timp punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline,usturoiul curatat si zdrobit si pasta de ardei iute.Spalam brocolii si ii taiem buchetele si ii punem in tigaie.Punem un capac si lasam sa se inmoaie la foc mic.Cand s-au facut brocolii,ii scoaem si adaugam ciupercile spalate si taiate rondele  circa 5mm.Lasam sa scada si ii punem deoparte.

3.In aceiasi tigaie mai punem putin ulei de masline si prajim carnea taiata bucatele mici si carnatii taiati rondele.

4.Intr-o olicica facem sos bechamel:punem la incins uleiul si cu un tel punem faina pana se strge tot uleiul si treptat-treptat adaugam laptele.Adaugam sare si nucusoara.

5.Intr-un bol punem pasta,brocolii,ciuperci,carnea,sosul bechamel,mozzarella taiata cublete,parmezan si mestecam.Potrivim de sare si piper.Punem totul intr-o tava,mai presaram cu parmezan ras si dam la cuptor pentru 15-20 de minute pana se rumeneste.

Serviti calda.Pofta buna!!!!!!!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti timp sa faceti sos besciamella puteti sa il cumparati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle la Cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat