Fasole alba scazuta cu pancetta afumata

de adasev12 in Porc, 23 Aug 2010 | 10870 vizualizari

 

este macarea care o facea si mama cand eram acasa, doar ca ea o facea cu afumatura de porc,; aici pancetta este f folosita si destul de accesibila, deci...

 

INGREDIENTE

  • 200-300 g pancetta afumata
  • 1 cutie fasole alba gata fiarta de 800 g
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire de telina
  • patrunjel verde
  • 3-4 lg de bulion
  • sare, piper, putin busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole alba scazuta cu pancetta afumata:

se pune la calit in ulei de masline de preferinta ceapa , ardeiul , foile de dafin si pancetta impreuna, la foc mic vreo 10 min, invartind meru

se adauga apoi bulionul, busuiocul si se acopera cu apa bine, apoi se da la foc mediu sa fiarba inca vreo 15 min.

se aduga apoi fasolea scursa de apa in care a fost conservata , se amesteca usor, se potriveste de sare( atentie ca afumatura este deja sarata,...) si piper;  se face apoi un pic de rantas alb din 2 lg de faina cu apa, amestecata f bine sa nu iasa cocoloase si subtire, se adauga peste fasole si se mai lasa vreo 5 min la foc mic, apoi se stinge focul. se presara patrunjel verde taiat marunt deasupra . gata! e buna cu muratura.

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba scazuta cu pancetta afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Julie 1

24.08.2010, 10:51

Mancare adevarata!

Rocsi 1

24.08.2010, 14:38

adasev12 1

26.08.2010, 15:31

e si rapid de preparat, fiindca eu o fac cu asole gata fiarta din conserva...nu ma mai complic cu fasolea uscata...necesita mult timp pt preparare...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de fasole cu chorizo