Fasole alba si rosie cu bacon

de Rocsi in Mancaruri de legume, 3 Ian 2018 | 4669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 100 gr bacon cubulete
  • 1 cutie fasole rosie
  • 1 cutie fasole alba
  • 1/2 cutie rosii decojite cuburi - 200 gr
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 2 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole alba si rosie cu bacon:

Morcovul si radacina de patrunjel, le decojiti si le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ceapa verde o taiati rondele.
Fasolea alba si rosie le scurgeti bine de zeama.
Intr-o cratita incingeti uleiul, puneti morcovul cu radacina de patrunjel, cateva linguri de apa si le lasati sa se innabuseasca.
Adaugati baconul si ceapa verde, amestecati, le lasati pe foc 2-3 minute.
Incorporati fasolea, apoi turnati 200 ml de apa fierbinte.

Presarati sare, piper si boia dulce. 
Acoperiti cu un capac si lasati 15 minute pe foc.
Dupa acest timp dati drumul rosiilor cuburi, adaugati cimbrul uscat.
Amestecati si mai lasati 3-4 minute pe foc.

Trageti cratita deoparte, lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti servi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba si rosie cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carnati si bacon