Fasole batuta

de RuxyRux in Mancaruri de post, 3 Ian 2011 | 6209 vizualizari

 

Toata lumea o stie...deloc usoara, insa delicioasa cu muraturi...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole( e bine sa alegem fasole noua care fierbe mult mai usor)
  • 2 cepe
  • 100-150 ml ulei ( in functie de gustul fiecaruia mai gras, mai putin gras)
  • sare
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura bulion
  • 5 catei usturoi  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fierbem fasolea si pentru siguranta sa nu ne doara burtica aruncam 5 ape( stiu ca pare mult dar e mai bine)

Scurgem fasolea si lasam in jur de o jumatate de pahar de zeama pentru mixat.

In tigaie punem uleiul si in el prajim ceapa taiata marunt( nu e un obicei sanatos insa fara excese si o data la nu stiu cat se accepta).

O calim cateva minute la foc mic adaugam boiaua dulce, si apoi bulionul.

Cu aceasta compozitie pe care o impartim in trei, incepem sa mixam fasolea. Punem si usturoiul la mixer. Potrivim de sare. Numai cu doua parti din compozitia de ulei mixam fasolea. A treia parte o punem deasupra si decoram fasolea. Servim cu muraturi...delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (61)

RuxyRux 1

08.01.2011, 13:25

Ma bucur ca v-a placut fasolica mea

mirela0911 1

10.01.2011, 22:36

chiar demult nu am mai mancat fasole batuta

RuxyRux 1

11.01.2011, 15:51

Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole ,,batuta"