Fasole batuta cu ceapa caramelizata

de epurasha2bb in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 7473 vizualizari

 

buna de post

 

INGREDIENTE

  • o farfurie de fasole boabe,
  • 1 ceapa alba,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ceapa verde,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3-4 linguri de pasta de rosii cu ardei,
  • sare,
  • cimbru uscat,
  • apa,
  • ulei,
  • 1 morcov
  • o bucatica de telina si de ardei rosu,
  • patrunjel verde,
  • putin zahar.

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa caramelizata:

Am inmuiat fasolea de cu seara.Am pus-o la fiert in apa de o juma de palma deasupra boabelor si am lasat la fiert pana ce a scazut apa de un deget. Am schimbat de 3 ori apa si a treia oara am lasat apa aceea si am pus si putina sare.

Separat am facut un amestec de legume :ceapa alba, ardeiul, morcovul se pun la calit in putin ulei.Cand s-au inmuiat se adauga si pasta de rosii cu ardei si se mai amesteca .la sfarsit se adauga si cimbrul uscat.Acest amestec se adaug la fasole cand e fiarta bine.Se mai lasa sa scada putin si apoi se opreste sa se raceasca putin.Cand e calda inca se mixeaza bine /se bate si se serveste cu solzisori de ceapa caramelizata deasupra.

Se taie fasiute lungi ceapa verde si solzisori ceapa rosie, se amesteca si se da cu un praf de zahar deasupra.Se pune intr-o tigaie incinsa si se caramelizeaza.Este delicioasa.Se serveste cu fasolica batuta si cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita si cu multe rosii proaspete