Fasole batuta cu ceapa caramelizata

de claudiaO in Mancaruri de post, 18 Noi 2014 | 9297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 3 cepe mari
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa caramelizata:

Fasolea o alegem de boabele urate si o punem la fiert in apa rece. Eu schimb apa de 3 ori inainte de a o pune la fiert definitiv.

Asadar, dupa ce am schimbat apa de 3 ori, punem din nou apa rece, adaugam morcovul si pastarnacul curatate si taiate bucati mari, uleiul, zaharul si bicarbonatul si lasam la fiert pana se patrunde bine fasolea.

Dupa ce este gata fiarta, scurgem bine de zeama si pasam cu blenderul; adaugam si cateii de ustorioi la pasat,saram dupa gust.

Cepaa o tocam marunt si o punem la calit in cele 4-5 linguri de ulei incins pana devine translucida;adaugam putina apa si fierbem pana scade, apoi punem zaharul si mai lasam putin pe foc, apoi adaugam pasta de tomate; fierbem inca vreo 2-3 clocote si o turnam peste fasolea batuta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

19.11.2014, 09:19

anca_rm 1

19.11.2014, 13:28

ce mult imi place fasolea uscata

MotanLaOale 1

19.11.2014, 16:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta