Fasole batuta sau facaluita

de Ligia Bxl in Mancaruri de post, 18 Apr 2015 | 3235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi

Garnitura:

  • 3 cepe potrivite
  • 1 cutiuta de bulion concentrat
  • sare si piper
  • 1 lingurita de zahar( daca e necesar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta sau facaluita:

Am spalat bine fasolea si am lasat-o peste noapte la inmuiat.

Am scurs apa apoi am pus-o intr-o oala la fiert in cateva ape.

Am adaugat ceapa taiata marunt,morcovul la fel iar cartofii taiati mai mari si le-am lasat sa fiarba bine,am adaugat si sare,cimbrul si dafinul(am scos frunzele de dafin dupa ce au fiert),iar la final am adaugat piperul si usturoiul pisat marunt.Toate acestea le-am pasat cu blenderul pana a devenit o pasta fina.

Garnitura:cepele le-am taiat marunt si le-am calit in ulei(din cand in cand am adaugat apa)apoi am adaugat bulionul,zaharul sarea si piperul.

Aceasta garnitura se pune deasupra peste fasole atunci cand se serveste.

Merge tare bine cu aceasta fasole niste muraturi.

Sa aveti pofta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta sau facaluita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Icre de Manciuria