Fasole boabe in stil toscan

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 29 Mar 2013 | 4227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe alba
  • rozmarin proaspat
  • 1 fir salvie
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe in stil toscan:

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece (de obicei eu o tin de seara pana dimineata) Se pune la fiert, se spumeaza si se schimba apa de doua ori, dupa care punem fasolea in oala si adaugam apa atata cat sa depaseasca cu putin fasolea. Adaugam morcovul si cateii de usturoi taiati rondele, rosmarinul, salvia si 2 linguri cu ulei de masline. Condimentam cu sare si piper. Se da la foc sub capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit, avand grija ca din cand in cand sa amestecam.

In tot acest timp ne ocupam de "confectionarea" pastei de usturoi. Taiem firele de usturoi, le punem intr-un bol, presaram cu sare si strivim cu ajutorul unui mojar. Adaugam ulei de masline in fir subtire ca la maioneza pana cand obtinem o pasta.

Cand fasolea este bine facuta si apa a scazut (trebuie ca in oala sa ramana zeama cam de doua degete) adaugam pasta de usturoi si amestecam. Potrivim de sare si piper, amestecam si mai lasam sa dea in 2-3 clocote.

Servim atat calda cat si rece, asezonata cu patrunjel verde, cu paine proaspata facuta in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe in stil toscan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

07.06.2013, 10:10

Valclaudia 1

02.05.2014, 06:41

n-am gatit fasolea niciodata asa dar ma tenteaza rau!

Krystyan Trendy 1

23.12.2014, 03:32

Buna ideea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata mexicana