Fasole cu carnati afumati

de deyutzky in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2016 | 4818 vizualizari

 

Daca tot e 1 Decembrie, m-am gandit sa va aduc ceva traditional. 
 

 

INGREDIENTE

  • aprox. 4 cani de fasole
  • 2 bucati mari de carnati de casa, afumati
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 cani suc de rosii
  • 2 linguri de faina
  • 1-2 linguri zarzavat de casa
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde (optional)
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnati afumati:

Fasolea se spala si se pune intr-o oala cu apa, pentru minim 4 ore. Eu am lasat-o peste noapte. 

Scurgem apa, o mai spalam putin, apoi punem apa cat cuprinde si dam oala pe foc. 

Dupa ce da primul clocot, se scurge bine de apa, apoi punem alta apa si iar lasam la fiert. Scurgem si a 2-a apa, punem alta apa curata si dam oala pe foc. 

Intr-o tigaie, incingem cateva linguri de ulei, apoi adaugam ceapa tocata si 2 catei de usturoi (1 catel de usturoi il pisam si il adaugam la sfarsit) tocati marunt. 

Adaugam si putina apa (cateva linguri) si lasam 1-2 minute la inabusit. 

Spalam si tocam morcovul si ardeiul, apoi le adaugam in tigaie. Mai lasam pe foc cateva minute. 

Adaugam carnatii taiati rondele si ii lasam cateva minute pana cand se rumenesc putin. 

Amestecam sucul de rosii cu 2 linguri de faina, apoi turnam acest amestec in tigaie si amestecam pana cand se formeaza un sos. Sosul obtinut il adaugam peste fasolele fierte bine (fasolea trebuie sa aiba cat cuprinde), apoi adaugam zarzavatul de casa, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. 

Mai lasam la fiert pe foc mic aprox. 10 minute.

La servire adaugam patrunjel verde tocat. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

deyutzky 1

02.12.2016, 10:07

Si eu si euu )) doar ca la mine s-au terminat de vreo2 zile, dar abia azi am scris reteta, ca sa fiu in tema. ))

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:20

dantes 1

30.10.2019, 10:15

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu carnati afumati