Fasole cu ciolan

de Criss in Porc, 1 Dec 2011 | 6933 vizualizari

 

O mancare traditionala romaneasca, foarte buna desi cu destul de multe calorii. O data pe an merge....

 

INGREDIENTE

  • -1 kg fasole boabe (cam multa)
  • -1 ciolan (destul de mare...)
  • -2 cepe
  • -1 ardei gras 
  • -1 morcov
  • -2 bucati usturoi
  • -250 ml suc de rosii
  • -cimbru
  • -2 foi de dafin
  • -piper
  • -1 lingura pasta de ardei (e foarte sarata asa ca nu mai e cazul sa punem sare)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Fasolea se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Apoi se pune la fiert si se arunca apa. Se repeta operatiunea de doua ori. Astfel fasolea devine mai "usoara" si nu mai baloneaza.
Ciolanul se spala bine si se dezoseaza (pe cat e posibil).
Se taie ceapa solzisori si ardeiul cubulete si se calesc in foarte putin ulei. (Ciolanul lasa suficienta grasime asa ca nu e nevoie sa punem mult ulei. Oricum eu intotdeauna pun f.f.putin ulei la orice mancare.)
Se pune apa si bucatile de carne la fiert. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga fasolea care si ea e fiarta in prealabil si scursa apa.

Se pun morcovul, cimbrul, 2 foi de dafin si cand, fasolea e fiarta, se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa sa dea un clocot si apoi se serveste cu mare pofta.

Daca preparati ceasta reteta, injumatatiti cantitatea de fasole si cumparati un ciolan mai mic, altfel riscati sa mancati o saptamana din cazanul cu fasole. :) :) :rd:

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Criss 1

02.12.2011, 09:17

Multumesc dragele mele.

oana_pisicutza16 1

04.12.2011, 21:34

preferata mea foarte gustoasa

Criss 1

05.12.2011, 05:50

Multumesc Oana.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.