Fasole cu ciolan afumat

de Panacris in Porc, 29 Aug 2014 | 6275 vizualizari

 

Inițial am vrut o iahnie simplă de fasole, dar cu Zmeii nu te pui ;) Așa că am executat o iahnie cu ciolan afumat.

 

INGREDIENTE

  • fasole albă boabe uscată 500 g.
  • ciolan afumat 500 g.
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină cca. 100 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • sare iodată aromată cu cimbru și mărar a la Panacris,
  • piper macinat proaspat,
  • foi de dafin uscate,
  • leuștean proaspăt 2 fire,
  • pastă de roșii cca. 100 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apă rece pentru a se umfla și să fiarbă mai repede. De această dată am testat aparatul Philips Multicooker pentru a fierbe fasolea. Se conectează la sursa de curent, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil scursă de apa în care a stat peste noapte, legumele curățate și mărunțite, în vasul aparatului se adaugă cca. 1000 ml apă, apoi din MENIU se selectează programul BOIL și se lasă  la fiert cca. 30 de minute. După ce a expirat timpul de gătire se scoate fasolea din vas și se lasă la cald. Motivul este următorul: se pune la gătit ciolanul afumat, spălat și porționat, la programul BOIL timp de 30 de minute cu cca. 500 apă. După ce expiră timpul de gătire, se adaugă fasolea peste ciolan, se programează aparatul la STEW, pentru 30 de minute, cu cca. 5 minute înainte sfârșitul programului,  se asezonează de mirodenii și se adaugă pasta de roșii.

Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Atenție dacă puneți apă prea multă și acoperiți, s-ar putea să bufnească supapa de aerisire :D ! Mai bine adugați din când în cînd apă feirbinte dacă vi se pare prea puțină. Să mă credeți pe cuvânt că mi s-a întâmplat :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

29.08.2014, 22:07

Si e tare buna! Iar vasul

Valclaudia 1

30.08.2014, 07:11

ce faina prezentare! Si ce mancarica delicioasa!

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:43

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole cu ciolan afumat