Fasole cu costita afumata de porc

de Aletta in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2016 | 2737 vizualizari

 

O mancare tipic traditional romaneasca. Eu nu o refuz !! :P

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • o bucata coasta afumata de porc
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • jumatate de ardei gras rosu
  • vegeta sau fucks pentru fasole
  • 250 ml bulion
  • un praf de boia.
  • cateva linguri de ulei de floarea-soarelui.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu costita afumata de porc:

Fasolea se pune la inmuiat apoi se pune intr-o cratita cu apa rece.

Cand clocoteste se pun coastele afumate, spalate si taiate in bucati potrivite.

Separat intr-o tigaie se pun morcovii taiati sau dati pe razatoare, ardeiul si ceapa taiate mic.

Se distuie in cateva linguri de ulei, apoi se pune un varf de boia dulce.

Se toarna peste fasole.

Se pune vegeta sau fucks pentru fasole dupa gust.

Cand  fasolea e fiarta se pune 250 ml de bulion si se mai lasa pe foc cateva minute.

Din 2-3 linguri de faina se face un rantas. Se pune faina in uleiul fierbinte si se amesteca pana devine rozaliu. Atunci se adauga un varf de boia dulce si se toarna peste fasole.

Se mai lasa sa de-a un clocot si se opreste focul.

Se serveste alaturi de castraveti murati sau alte muraturi.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga patrunjel verde sau tarhon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu costita afumata de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

miki_a 1

28.01.2016, 11:33

Nici eu nu refuz asa ceva, chiar si simpla e foarte buna si nutrienta!

mirela0911 1

28.01.2016, 19:07

Aletta 1

10.02.2016, 09:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor