Fasole facaluita

de nilguin in Mancaruri de post, 8 Mai 2011 | 14391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • un cartof
  • un morcov
  • un păstârnac
  • 5 cepe
  • 7 căţei de usturoi
  • 2 linguri de bulion
  • ulei
  • sare, piper şi boia după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Fasolea, curăţată, se pune la înmuiat în apa rece cu câteva linguri de sare. După ce s-a înmuiat se spală şi se pune la fiert. Când clocoteşte se strecoară, se spală şi se pune din nou la fiert  Eu personal schimba apa de cel puţin 3 ori. Când punem ultima apă adăugăm morcovul, 1 ceapă, păstârnacul şi cartoful. Se fierbe la foc mic  într-o oală sub presiune.

Între timp curăţăm şi tocăm julienne restul de ceapă şi o călim până devine sticloasă, după punem  cele 2 linguri de bulion.

După ce a fiert fasolea, se strecoară şi se dă prin blender împreună cu usturoiul şi 2-3 linguri de ulei. Se condimentează după gust Puneti-o pe o farfurie cât mai întinsă fasolea cu ceapa călită deasupra şi garnisiţi cu pătrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta