Fasole facaluita cu ceapa caramelizata

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 13 Apr 2011 | 7007 vizualizari

 

O mancare ce imi place foarte mult, desi mananc rar :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole,
  • sare sau delikat,
  •  patrunjel verde, 
  • 5 cepe potrivite,
  • usturoi dupa gust,
  • ulei pentru calit ceapa,
  • 200 g suc de rosii/bulion,
  • 1 lingurita zahar pentru caramelizat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita cu ceapa caramelizata:

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 2  litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data. Dupa ce fasolea a fiert bine o spalam in apa rece pentru a o curata de cojile desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului impreuna cu sarea/delikatul. Adaugam apoi usturoiul pisat cu putin ulei si amestecam pentru a il incorpora in totalitate.

In timpul fierberii boabelor de fasole, pregatim prajeala: tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. Intr-o farfurie asezam 2-3 linguri de fasole facaluita iar peste aceasta o lingura de prajeala.
Pentru un aspect placut si un gust aromat putem adauga si ceapa caramelizata. Taiem ceapa julien,  presaram zahar peste ea si o punem la caramelizat intr-o tigaie incinsa.

Se serveste rece! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este absolut delicioasa servita cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu fasole boabe(de post)