Fasole făcăluită fără prăjeală

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 3 Dec 2012 | 11773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole albă;
  • 1 morcov;
  • 100 g ţelină;
  • 1 ceapă;
  • 1 căpăţână mică de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • piper boabe;
  • foi de dafin;
  • chili proaspăt măcinat;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole făcăluită fără prăjeală:

Se spală fasolea, se ţine în apă câteva ore pentru a se hidrata.

Se pune la fiert, se schimbă apa de 2-3 ori. 

Se strecoară şi se mai fierbe împreună cu legumele (ceapa, morcovul şi ţelina) şi condimentele (piper boabe, 1 foaie de dafin, sare). 

După ce au fiert, se strecoară şi se mixează cu ajutorul blender-ului. 

Se adaugă câteva linguri de ulei de floarea soarelui, se potriveşte la sare iar la final se macină chili după gust.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Am servit-o cu Salată de crudităţi şi Salata de ceapă roşie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole făcăluită fără prăjeală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

07.12.2012, 19:43

O mare bunatate...si cred ca mi-e dor, ca de multa vreme nu am mai gustat asa ceva!

Valclaudia 1

07.12.2012, 20:11

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 22:43

sigur trebuie incercata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta