Fasole frecata cu mamaliguta

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 5831 vizualizari

 

Fasolea aceasta chiar ,, traditional '' a fost frecata cu lingura de lemn din cauze obiective: s-a defectat robotul . Oare de aceasta a fost mai gustoasa ?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba marunta
  • 2-3 cepe
  • 1 praz
  • sare 
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 1 varf cutit boia rosie
  • 20 cani faina malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata cu mamaliguta:

Alegeti boabele de fasole de impuritati , le spalati bine si le lasati la infoiat in apa calduta cateva ore .

Fierbeti 1 ora in multa apa sarata  [ cam de patru ori cantitatea fasolei ] in oala sub presiune . Scoateti capacul si lasati sa scada apa .

Cu o lingura de lemn frecati fasolea pana devine ca o crema .

Ceapa si prazul taiate julien le prajiti in ulei , adaugati putina apa, sare ,boia  si lasati sa mai dea cateva clocote .

 Preparati o mamaliguta din doua cani de faina de malai .

Serviti fasolea frecata langa mamaliguta calda , cu sosul de ceapa si praz.

Muraturile preferate sunt bune insotitoare a acestei mancari .eu am avut gogosari murati .

TIPS-URI

1

Pentru prepararea fasolei frecate cele mai bune boabe sunt cele albe si foarte marunte [ cat mazarea uscata].

2

Nici eu nu stiam dar am invatat la piata . Merita efortul de a va achizitiona fasolea boabe din piata de la tarani .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Cris2711 1

17.12.2011, 14:41

ce pofta mi-ai facut,mie tare dor de aceasta papica

alinutzika 1

17.12.2011, 15:00

in combinatia acesta nu am servit niciodata fasolea frecata..

missxtyna 1

03.02.2012, 10:28

foarte gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu varza calita