Fasole kosher la cuptor -post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 11 Mar 2010 | 7885 vizualizari

 

aceasta reteta o stiu de la prietena mea Delia .Ai mei tot spun ,, fa-ne o fasole de la Delia ''. reteta este evreiasca , ce ma distreaza este faptul ca fasolea trebuie spalata din 11 ape , altfel nu este kosher [ termenul folosit in Ardeal =cuser], adica fasolea nu este curata , nu este in regula . eu am facut o jumatate de portie .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole  boabe
  • 1 telina
  • 3 ardei grasi rosii [ gogosari ]
  • 3 cepe
  • 3 rosii 
  • 3 morcovi mici
  • 3 foi dafin 
  • 300 ml suc rosii
  • 1 lingura piper boabe
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • 150 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole kosher la cuptor -post:

  1. fasolea se alege de impuritati si se spala din 11 ape .
  2. legumele se curata si se spala apoi se taie cuburi si se pun intr-o oala impreuna cu fasolea si restul condimentelor .
  3. se pune apa cam de 3 ori cantitatea amestecului din oala . se acopera cu folie de aluminiu.
  4. se da oala la cuptor cam 2 ore .
  5. se serveste cu muraturi .

TIPS-URI

1

verificati sa nu scada apa prea mult , complectati cu  apa daca este necesar.

2

chiar daca nu esti amatoare de fasole iti va iesi o mancare ,, sa-ti bati barbatul si copii , si sa mananci singura ''!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole kosher la cuptor -post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

15.03.2010, 01:58

mihaela de ce de 1 1ori,are o insemnare anume?

mihaelar63 1

15.03.2010, 12:17

Nadina probabil la evrei face parte dintr-un ritual , pentru noi nu are nici o importanta , am specificat asa de amuzament , bineinteles ca spalata din mai multe ape va fi mai curata . Eu asa am primit reteta , mama Deliei a lucrat bucatareasa la niste evrei

Michelle 1

21.03.2010, 23:18

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post: salata de cruditati si couscous (2 persoane)