Fasole soia batuta

de ianculubita in Mancaruri de post, 5 Apr 2016 | 6085 vizualizari

 

Fasolea soia, vreau sa va spun ca are un gust mai bun decat fasolea obisnuita, se comporta mai bine in legatura cu "gazele" chiar daca i se spune fasole, dar fierbe mai greu si nu stiu de ce, orice metode as folosi dar cine are un vas sub presiune, il poate folosi!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole soia boabe
  • 4 cepe
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri pasta de rosii sau
  • 1 cana suc de sosii
  • sare
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole soia batuta:

Fasolea curatata, spalata, se pune intr-un vas, se acopera cu apa clocotita, se pune un capac si se lasa 30min; dupa acest timp se pune la fiert cu aceeasi apa iar dupa alte 30 min. se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert tot cu apa fierbinte; cand incepe sa fiarba, se adauga 2 cepe taiate marunt si concentratul; eu folosesc concentrat pentru ca alte legume-i schimba culoarea si nu-mi place, dar pana la urma fiecare procedeaza cum doreste!

Se lasa la fiert incet 45-50 min., se strecoara apoi, fara sa se arunce zeama, fasolea se paseaza la blender impreuna cu usturoiul curatat, piureul obtinut se freaca cu o lingura de lemn sau mixerul, adaugand cate putin ulei, 3-4linguri, pentru a obtine o consistenta mai fina, iar cine doreste, mai poate adauga zeama de la fiert; se potriveste de gust, apoi se pune fasolea in boluri, deasupra cu ceapa ramasa, calita in uleiul ramas (daca e nevoie se mai adauga) si cu suc sau pasta de rosii.

Se serveste cu acritura preferata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole soia batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

06.04.2016, 10:06

ianculubita 1

06.04.2016, 12:16

Multumesc!

Rahela Velicu 1

06.04.2016, 21:39

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guacamole