Fasole verde à la Jamie Oliver

de Sylvia in Mancaruri de post, 7 Mai 2010 | 12880 vizualizari

 

Va prezint aceasta reteta simpla si usor de realizat, o adaptare dupa reteta prezentata de Jamie in carticelele aparute cu Jurnalul National. Eu le-am primit premiu de la www.bucataras.ro si imi sunt tare dragi.

 

INGREDIENTE

  • Jamie spune ca avem nevoie de :
  • 680 grame de fasole verde pastai taiate cam de 5 cm ( eu am pus dupa ochi ) ,
  • 2 catei de usturoi,
  • cateva linguri de ulei de masline,
  • 1 conserva de 400 grame de rosii decojite,
  • sare
  • piper negru macinat.
  •  Eu am adaugat de la mine doar o lingura din vegeta mea naturala, cateva rondele de morcovi si putin ardei rosu cubulete sa le fur ochii baietilor mei cu preparatul ca sa il manance .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde à la Jamie Oliver:

 Preparare : fasolea se fierbe separat in abur sau cu putina apa si sare, eu am fiert-o la abur.

 separat intr-un vas se calesc rosiile decojite in ulei de masline si se lasa la foc mic 10-15 minute pana se ingroasa sosul

spre final punem si usturoiul taiat fin.

Eu am mai pus morcovul si ardeiul cubulete.

Adaugam fasolea cand este fiarta si asezonam dupa gust cu care si piper.  

Este excelenta la gust, se poate servi simpla  sau pe post de garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde à la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sylvia 1

08.05.2010, 12:33

Rivka e ok, nu trebuie sa te scuzi e normal sa iti spui parerea . Am denumit asa reteta pentru am luat-o din carticica lui si avea diferit fata de fasolica romaneasca ( pe care o ador ) faptul ca e fiarta in abur separat fasolea si sosul de rosii simplu in ulei fara apa deci totusi diferita . Nu ii fac lobby dar mereu mentionez sursa , daca nu vezi vreo sursa de inspiratei inseamna ca e chiar inventia mea . Nu m-am suparat deloc pe tine ca imi esti f draga m-am lungit cu explicatia ca sa ma explic, stii ca imi place si gatesc tot de la fasole frecata la moelleux à al noix de coco si fructe de mare si nu pun denumiri de fitze

madi_marin 1

09.05.2010, 13:41

a la Sylvia, a la Jamie ....ce mai conteaza.....arata excelent.....ca intotdeauna....

gaby_duceag 1

09.05.2010, 13:50

super asta!fasolea verde e printre preferatele mele!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu zacusca