Felii cu piept de curcan

de mihaelar63 in Curcan, 7 Ian 2016 | 4865 vizualizari

 

 Aceste felii cu curcan sunt delicioase atat calde cat si reci. Daca sunt de dimensiuni mai reduse se pot folosi la platourile cu aperitive .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept curcan
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita oregano uscat maruntit
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • 200 gr cascaval afumat
  • rosii cherry
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii cu piept de curcan:

  1. Portionati felii de carne 4x4 cm aproximativ egale. Bateti usor carnea cu batatorul de snitele .
  2. Puneti pieptul de curcan la macerat  in  amestecul de oua, sare, mustar, smantana, oregano si chilli .
  3. Dati vasul la rece minimum o ora.
  4. Prajiti usor carnea  pe ambele parti  in ulei incins.
  5. Pregatiti o tava tapetata cu folie de copt.
  6. Transferati feliile prajite in tava. Peste fiecare bucata de carne se pune o felie de cascaval afumat cam de aceiasi marime. Se decoreaza cu  rosii cherry.
  7. Dati tava cateva minute la cuptorul preincalzit pentru ca sa se gratineze frumos.
  8. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti sa preparati ca fel principal ,portionati bucati mai mari de carne. Serviti feliile cu curcan, calde insotite de garnitura preferata.

2

Ouale se sparg separat fiecare pentru a se controla prospetimea.

3

Oul trebuie sa aiba galbenusul neimprastiat de culoare omogena galbena fara pete. Albusul trebuie sa fie clar, transparent.

4

Eu arunc imediat oul care nu are galbenusul intreg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii cu piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări