Felii de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Dec 2015 | 5572 vizualizari

 

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

 

INGREDIENTE

  • 125 gr. ciocolata ( 60 % cacao)
  • 250 gr unt ( 82% grasime)
  • 50 gr. unt de cacao
  • 125 gr zahar brun
  • 75 gr. amidon de porumb
  • 75 gr. lapte praf( eu am pus Nido)
  • 5 oua
  • vanilie
  • un praf de sare

Glazura:

  • 125 gr. ciocolata neagra ( 70% cacao)
  • 100 gr. unt
  • vanilie

Decor:

  • fulgi de ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de ciocolata:

Untul se topeste, se trage vasul de pe foc si in el fierbinte se pune untul de cacao si ciocolata se omogenizeaza.

Ouale cu praful de sare,  vanilia si zaharul se mixeaza 5 minute pana isi dubleaza volumul.

Se adauga laptele praf, se mixeaza putin, se adauga amidonul din nou se mixeaza si la sfarsit compozitia de ciocolata si unt.

Se unge o forma de chec cu unt si se pune aluatul.

Se coace prajitura 45 de minute la 180 de grade.

Intre timp preparam glazura, amestecand intr-un vas pe foc ingredientele, incepem cu untul, adaugam in el ciocolata si vanilia, amestecam bine si racim putin inainte sa o turnam peste prajitura in forma.

Dupa ce am pus glazura lasam la racit 25 de minute minim si rasturnam cu grija prajitura, eu am pus o folie deasupra cand am intors-o in aer si un tocator de sticla.

Aranjam putin glazura ( se va imprastia usor) cu o spatula si presaram fulgii de ciocolata.

Racim prajitura si o taiem felii cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Sa o mancati cu pofta!

Este o prajitura delicioasa, umeda, densa, plina ochi de ciocolata!

TIPS-URI

1

Daca alegeti o altfel de ciocolata si nu amaruie, reduceti cantitatea de zahar.

2

Daca nu puneti fulgi de ciocolata si o vreti mai dulce, mai puteti adauga 25 gr. de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mix