Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi

de Panacris in Vita, 27 Mai 2012 | 9321 vizualizari

 

E perioada cartofilor noi, nu am putut rata aceasta ocazie, combinand aroma dulce a cartofilor, cu un un savuros ficat de vitel.

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi 2000 g.,
  • ficat de vitel 1000 g.,
  • lapte 300 ml.
  • ulei de palmier
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat,
  • marar verde 1 leagtura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi:

Ficatul de vitel se portioneaza si se lasa in lapte cca. 30 de minute la frigider. Intre timp se freaca cartofii noi cu sare sau cu o periuta, sub jet de apa rece. Daca sunt micuti se lasa intregi, daca sunt mai marisori, se taie in cuburi mari. Se pune uleiul de palmier la incins, intr/un ceaun si se prajesc  cartofii. Se scot intr/o strecuratoare, ca sa se scurga surplusul de ulei, se asezoneaza de sare, piper si marar tocat marunt. Ficatul se scoate din lapte, se spala sub jet de apa rece si se gateste pe gratarul incins. Nu trebuie prajiti, mai mult de 8 minute pe fiecare parte, in functie de grosimea feliei. Se serveste cu salata de sezon.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficat de vitel cu praz