Ficatei cu cartofi si rosii la cuptor

de Miha in Ficat, 2 Iul 2010 | 5770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei
  • 2 cepe
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 g cartofi
  • 1 conserva rosii in suc (400 g)
  • 300 ml lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu cartofi si rosii la cuptor:

Ficateii curati si spalati se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Se toarna laptele peste ei, cat sa-i acopere, si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei. Ficateii se scot din lapte, se scurg si se pun peste stratul de ceapa. Acoperim ficateii cu cartofii si ardeiul taiati felii. Saram si piperam. Rosiile se blenduiesc, iar pasta obtinuta o turnam deasupra. Daca este necesar mai adaugam putina apa. Se presara putin patrunjel si se da vasul la cuptor la foc mediu, pana scade tot lichidul.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu cartofi si rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei inabusiti cu sos aromat