Ficatei de pui la tigaie

de Bucataria_lui_Tavi in Ficat, 29 Mai 2010 | 13424 vizualizari

 

Ficatul de pui sau de vita este cea mai importanta sursa de fier, si asta fiindca in 100 de grame de ficat se gasesc intre 4 si 12 miligrame de fier usor asimilabil, in timp ce 120 de grame de ficat furnizeaza aproximativ 15%-20% din necesarul zilnic de fier al unui adult.

Acest fel de mancare, ficatei de pui la tigaie, este considerat foarte sanatos pentru persoanele in crestere, anemice sau care sunt in diete de revenire dupa boala.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de:
  • 500 g ficatei de pui;
  • 100 ml ulei vegetal;
  • 1 legatura patrunjel, tocat;
  • 1 legatura marar, tocat;
  • 1 pahar cu apa;
  • piper si sare dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la tigaie:

Prepararea ficateilor de pui la tigaie este foarte simpla si rapida. In primul rand ficateii de pasare se curata, se spala si se scurg. Se pun ficateii de pasare in tigaie, se adauga sare si piper, se adauga uleiul si un pahar cu apa. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba, la foc mediu, 10 minute. Amestecati din cand in cand, cu grija pentru a nu se farama ficateii. Dupa 10 minute luati capacul de pe tigaie si lasati sa fiarba, la foc mic, pana scade toata apa si incep sa se rumeneasca ficateii.

Ficateii de pui la tigaie se vor servi calzi, cu garnitura de cartofi natur, piure de cartofi (preparare piure de cartofi) sau orez, cu salata de ardei gras (preparare salata de ardei gras).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Roxana 1

29.05.2010, 18:51

hmmm ce bun cu salata de ardei copti

madi_marin 1

29.05.2010, 19:15

eu tocmai am fost la supermarket si am cumparat ficatei de pui.... de+abia astept sa ii pregatesc....

Bunica 1

29.05.2010, 22:24

Sunt foarte buni ! Eu ii prefer fripti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc prajit