Fidea rapida si Aioli cu sofran

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 13 Mai 2018 | 3512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 350 grame fidea/ vermicelli/ spaghete rupte in bucati mici
  • 250 ml supa de peste/pui/legume (se poate obtine din cub concentrat)
  • 100 ml vin alb sec
  • 400 grame rosii in bulion
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 2 lingurite paprika afumata
  • 350 grame fructe de mare (eu am folosit congelate: caracatita, midii, surimi si creveti)
  • felii de lamaie pentru servit
  • patrunjel tocat
  • Pentru aioli:
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • cateva firisoare de sofran
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • 3 linguri de iaurt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fidea rapida si Aioli cu sofran:

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi.

Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie.

Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ceapa. Se soteaza 5-10 minute la foc mic spre mediu. Se ajusteaza focul la mediu si se adauga usturoiul. Se lasa 1 minut, apoi se adauga pastele. Se lasa cateva minute, amestecand frecvent, apoi se adauga vinul. Se seteaza focul la mare si se lasa pana cand tot lichidul s-a evaporat/ absorbit. Se adauga supa, se lasa 2 minute, apoi se adauga fulgii de chili si paprika si se lasa 10-12 minute la foc mic, fara a mai amesteca. Atentie sa nu se arda. 

Se adauga fructele de mare, se amesteca bine, se seteaza focul la mediu spre mare si se mai lasa cateva minute pana cand fructele sunt gatite, iar baza a devenit crocanta.

Pentru aioli, se amesteca într-un mojar, usturoiul cu putina sare, sofranul si sucul de lamaie. La final, se adauga iaurtul si se amesteca pana acesta are o culoare galbena, intensa.

Se serveste cu felii de lamaie, patrunjel proaspat tocat si Aioli cu sofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fidea rapida si Aioli cu sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu taitei chinezesti