File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

de mirela0911 in Crap / Caras, 4 Feb 2020 | 2830 vizualizari

 

Recunosc, e prima data cand cumpar file de crap salbatic si m-am tot gandit cum sa-l fac sa fie cat mai gustos, sa nu fie prea sofisticata reteta si sa dau gres (adica sa nu le placa) si sa fie savurat cu mare placere. Si asa am ajuns la reteta de fata! Si bineinteles si cu aprecieri la adresa preparatului! :))

 

INGREDIENTE

  • ~ 1 kg file de crap salbatic
  • sare si piper
  • 1 lg ulei de masline
  • 2 crengute de rozmarin
  • sucul de la o portocala bio
  • 50 g unt
  • 500 g amestec de legume mexicane congelate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt:

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune uleiul de masline la incins.

Se intorc bucatile de peste pe ambele parti si se lasa pana se rumenesc frumos si sunt bine facute. La final se adauga sucul stors de la o portocala si crengutele de rosmarin. Se acopera tigaia si se lasa pentru 3-4 minute sa se imbine aromele.

Intr-o cratita se pune untul la topit. Se adauga legumele congelate si se lasa timp de 8-10 minute, amestecand intre timp in cratita.

Se serveste fileu de crap alaturi de legume si lamaie sau portocale.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bucatile de peste se vor intoarce in tigaie cu ajutorul unei spatule, altfel se va imprastia tot!

2

Se poate servi pestele si cu garnitura de cartofi natur!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap ca-n Delta