File de peste in crusta de migdale si fistic

de papabundetot in Somon, 16 Iun 2013 | 4436 vizualizari

 

Pentru ca brocoli este o leguma extrem de laudata si apreciata,pentru ca este si gustos si unde mai pui ca da si o culoare frumoasa in farfurie,am decis intr-o zi de weekend sa fac si eu vedeta aceasta leguma frumoasa de un verde crud. In acest context am pregatit pentru masa de pranz un brocoli cu orez salbatic alaturi de file de novac tavalit prin migdale si fistic maruntit…ce a iesit se poate vedea mai jos…gustul insa..va trebui sa ma credeti pe cuvant ca a fost extraordinar:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • file peste (ce peste doriti)
  • un buchetel brocoli
  • orez salbatic
  • cateva migdale si fistic date prin blender ca sa se marunteasca
  • optional bacon pentru a imbogati spre final aroma pestelui in cauza.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste in crusta de migdale si fistic:

Cum am procedat…:

Fiecare file de peste (in prealabil l-am spalat) l-am condimentat cu sare si piper,apoi l-am dat prin migdale si fisticul tocat (eu am pastrat putina umezeala pe peste,nu l-am sters cu hartia ca sa nu se ususce complet si sa se poata prinde crusta).Pestele odata decorat cu crusta de migdale se aseaza intr-o tava de cuptor impreuna cu putin unt si se da 15-20 min la cuptor (depinde de grosimea bucatilor),cand aproape este gata,asezam deasupra fiecarei bucati de peste cate o feliuta de bacon pentru un gust mai rafinat la final si il mai lasam la cuptor pana cand se rumeneste un pic baconul.

Brocoli se opareste intr-o oala cu apa si sare,cand apa clocoteste adaugam brocoli pe care eu nu il las mai mult de 5 minute,apoi se scoate si dupa gust se poate servi asa simplu sau,se trage la tigaie cu un pic de unt,usturoi si piper pentru inca 2-3 minute.

Orezul salbatic se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu sare si la sfarsit se scurge si se pune intr-un castron,peste el adaugam putin ulei de susan ca sa ii dea un gust exotic si luciul care il face si mai aratos 

O mancarica usoara si sanatoasa:)

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste in crusta de migdale si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de alune si parmezan