Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos

de cristeena20 in Peste, 27 Mar 2020 | 2830 vizualizari

 

O reteta pe care am gandit-o eu intr-o zi cu inspiratie (cu ce aveam prin frigider-camara) si a devenit reteta noastra favorita facuta cu fileuri de peste. Aromat, picant-ideal alaturi de un orez alb parfumat.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste (fara oase)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 2 rosii bine copate
  • 2 linguri pasta de rosii
  • ulei de masline,sare,piper alb
  • curry
  • chilly
  • 1 pahar lapte de cocos
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 cana orez jasmine
  • 2 cani apa
  • o bucatica baton de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos:

Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.

Intr-o cratita/tigaie cu capac punem ulei de masline si ceapa, ardeii,rosiile la calit; putem pune si o foaie de dafin daca ne place.

Cand legumele s-au inmuiat, adaugam sare, piper, curry, pasta de rosii si la urma aduagam vinul; lasam sa scada si sa devina cremos. Adaugam pestele, punem capacul, lasam 2-3 minute, apoi intoarcem filetele pe cealalta parte. Mai lasam sa se fiarba in sos, apoi turnam laptele de cocos. Gustam sa vedem daca mai adaugam condimente, nu uitam chilly picant -sau sos picant; mAi lasam 2 minute sa se ingroase putin sosul.

Acoperim si stingem focul.

Intre timp am facut un orez alb. Eu am ales orezul jasmine (sau basmati e ff bun), am fiert cu putin ulei de malsine si apa, am pus sare si o bucatica de scortisoara in batos. Ii da un parfum special-ideal cu reteta aceasta. 

Nu uitati vinul alb alaturi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez basmati cu peste alb file