Flan cu branzeturi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2014 | 5990 vizualizari

 

O minunatie extrem de gustoasa.....care se asorteaza perfect cu-o bere rece!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina( nu se supara nimeni daca e si integrala)si in plus o mana plus pentru infainat
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 2 oua( ideal daca sunt de la pasari de curte)
  • 3 linguri pline de iaurt grecesc( 10%)
  • un praf bun de sare
  • Umplutura:
  • 350 gr branza (doua feluri am pus eu, una telemea si una mai cremoasa)
  • 200 gr cascaval (tot doua feluri)
  • 50 gr emmental razuit
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 albus
  • turmeric
  • 3 linguri smantana grasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu branzeturi:

Blatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj.

Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai lasam aluatul la frigider.

Se adauga ouale, iaurtul, praful de sare si vom incepe sa adaugam faina si sa framantam aluatul, dureaza in jur de 3 sau 4 minute. Vom observa ca devine usor lipicios si vom mai pune o mana de faina cu care vom infaina bine coca si o mai framantam inca 30 de secunde.

Pe o foaie de copt sau o suprafata de intins, punem faina si infainam bine, apoi punem aluatul il infainam deasupra si-l vom intinde cu sucitorul bine infainat.

Intindem cat forma, eu am folosit tavita de la forma dreptunghiulara cu inel culinar. Asezam aluatul in tavita( eu am pus cu tot cu faia de copt, unde l-am intins direct)

Intre timp preparam umplutura.

Amestecam ouale cu branza razuita( sau faramitata), cu 100 de grame de cascaval si cu smantana.

Punem umplutura pe foaia intinsa pe care o vom unge cu un albus batut,  avand grija sa rdicam foarte putin marginile.

Deasupra razuim restul de cascaval si emmental si presaram turmericul din belsug.

Coacem flanul pentru 30 de minute la 200 de grade sau pana vedem ca se rumeneste frumos...ah, ce deliciu...garantez! :))))

Se face atat de rapid, simplu si este incredibil de gustos! V-am promis si berea rece :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana si marar