Flori de mar

de RuxyRux in Dulciuri, 18 Oct 2016 | 3594 vizualizari

 

Prajiturele minunate cu mere si-un aluat exceptional!
Retete cu aluat

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 160 gr. unt (gras 82%)
  • 250 gr. faina de patiserie( plus faina pentru infainat)
  • 60 gr iaurt grecesc( 1 lingura plina)
  • 75 gr. zahar pudra
  • 2 galbenusuri mari
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • vanilie
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 4 mere ionatane
  • scortisoara
  • 3 linguri zahar brun

zahar pudra vanilat pentru decor

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de mar:

Untul feliat rece se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, galbenusurile , iaurtul, vanilia, praful de sare si praful de copt.

Se amesteca aluatul pana la omogenizarea perfecta, se infoliaza si se da la rece aproximativ trei sferturi de ora.

Aluatul se scoate de la frigider si se intinde subtire  pe o suprafata foarte bine infainata( infainam si sucitorul).

Aluatul se taie in fasii.

Merele se razuie si se pun pe fiecare fasie( eu am pus un mar la doua fasii), se presara cu zahar brun si scortisoara, apoi se ruleaza( vezi imaginile) intr-un con, se asaza in formele de briose si se coc la 180 de grade timp de 40 de minute( sau pana se rumenesc frumos).

Prajiturelele se lasa putin la racit, se scot cu o paleta din forme si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

O minunatie, va garantez ca va veti indragosti de ele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si gustoasa de placinta cu mere, de post