Focaccia cu avocado

de anca_rm in Piine, 3 Oct 2017 | 2697 vizualizari

 

Imi place sa fac painica de casa, imi place sa fac aluat de pizza si de data asta am incercat facaccia. O bunatate mi-a iesit. Am avut unele retineri legate de gustul pe care o sa il aiba avocado copt, dar este bun si gustos,in plus si-a pastrat textura cremoasa.
Focaccia se face in diverse variante si fiecare o poate adapta preferintelor sale. Una peste alta, este o painica aromata, care poate fi servita asa sau in combinatie cu ce va place mai mult.
Traditional este o paine pe vatra, stropita cu ulei de masline inainte de a fi pus in cuptor si cu degetul se fac mici adancituri in aluat care au rolul sa pastreze in ele uleiul.
 
Ingredientul secret de aici este avocado !!!!

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 300 gr faina
  • 180 ml apa
  • 8 gr drojdie
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri susan negru
  • sare
  • o piscatura de zahar
  • Umplutura :
  • 1 avocado
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei masline
  • 50 gr masline
  • 1 ardei rosu copt
  • ceapa rosie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu avocado:

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata, dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. Zaharul o sa ajute drojdia sa creasca.

Intr-un vas, punem faina, sarea, oregano, susanul negru si uleiul de masline. Le amestecam si adaugam drojdia dizolvata in apa si restul de 80 ml apa. Framantam pana cand se omogenizeaza bine si se desprinde de pe degete. Daca nu se dezlipeste, mai adaugati 1-2 linguri faina.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute.

 Dupa acest timp intindem aluatul in tava, il stropim cu ulei de masline si presaram oregano uscat.

Avocado il taiem in jumate si scoatem samburele. Curatam avocado de coaja si taiem in fasii cam de un deget grosime.

Asezam bucatile pe aluat.

Punem masline si ardei rosu copt taiat in fasii si rondele de ceapa rosie.

 Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de gros este aluatul).

 

 

 

 

TIPS-URI

1

cand o scoateti din cuptor, se mai poate stropi cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu avocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa