Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii

de mihaelar63 in Piine, 7 Ian 2019 | 3609 vizualizari

 

  Aceasta este prima mea foccacia. Sunt atat de incantat incat abia astept sa mai prepar. Nu stiu cum am trait fara sa mananc asa ceva :D. Decizia prepararii a fost luata pe moment dupa ce am vazut o imagine cu foccacia, cu coada ochiului la TV.
  Am servit foccacia calduta cu branza buna, proaspata de burduf [ de vacuta ]de la o ferma din zona.
 

 

INGREDIENTE

  • Faina alba, faina macinis integral, drojdie, sare, zahar, apa, aluat de paine vechi ]-reteta aici : https://www.bucataras.ro/retete/paine-in-vas-roman-89236.html
  • 100 ml ulei masline infuzat cu ierburi
  • 8 rosii chery -culori diferite
  • 8 masline negre fara samburi
  • ierburi italiene uscate -rasnita
  • seminte de busuioc
  • busuioc verde
  • branza proaspata de burduf pentru servit -
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii:

  1. Se foloseste pentru copt  o forma de tort cu pereti detasabili .
  2. Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se poate dezlipi usor si dintr-o tava obisnuita .
  3. Se unge fundul formei cu putin uleo de masline si se presara cu ierburi italiene si seminte de busuioc .
  4. Cu palmele  unse de ulei am luat o mana buna de aluat dospit pe care am intins-o in strat subtire pe fundul formei de copt . .
  5. Am lasat sa dospeasca cam 10 minute .
  6. Rosiile se spala si se taie jumatati . Maslinele le-am taiat rondele .
  7. Dupa ce aluatul a dospit am facut cu degetele din loc in loc gropite in aluat .
  8. Am turnat pe deasupra ulei de masline ., care aintrat in gropitele formate cu degetele .
  9. Se presara pe deasupra cu ierburi italiene, seminte de busuioc si sare .
  10. Se distribuie in mod egale pe suprafata aluatului rosiile si maslinele .
  11. Se da la cuptorul incins timp de 20 minute .
  12. Timpul de coacere depinde de cuptorul si preferintele fiecaruia.
  13. La servire am decorat cu frunzulite de busuioc verde .
  14. Noi am servit foccacia cu branza proaspata de burduf [ devacuta , de la ferma din zona } .

                                   Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Se foloseste pentru copt o forma de tort cu pereti detasabili .

2

Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se poate dezlipi usor si dintr-o tava obisnuita .

3

Cu proxima ocazie voi folosi mai multe rosii . Sunt delicioase in aceasta combinatie .

4

Foccacia este gustoasa ata calduta cat si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine spic de grau~sau~Pain d'epi