Focaccia cu masline si rozmarin

de Rocsi in Piine, 20 Iul 2020 | 1830 vizualizari

 

Focaccia este o paine italiana tare faina, cel putin mie imi place mult. Acasa nu iese la fel de subtire ca la restaurant, dar este super buna. O puteti condimenta cu diferite ierburi aromatice, sare grunjoasa, puteti pune masline, rosii uscate si multe altele. Sper sa va faca cu ochiul si sa o incercati si voi! Eu m-am inspirat pentru reteta de la Laura, insa nu am facut 100% ca si ea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 330 ml apa calduta
  • 35 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • sare
  • In plus:
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 4-5 linguri apa
  • rozmarin uscat
  • masline fara samburi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline si rozmarin:

Aluatul: Intr-un vas amestecati apa, uleiul si zaharul. Adaugati cam jumatate din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi puneti drojdia. Adaugati si restul de faina, framantat pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Daca simtiti ca se lipeste, mai adaugati putina faina. Ungeti un bol cu putin ulei de masline, formati o bila de aluat si il puneti la crescut in bolul uns, il acoperiti cu un prosop.

Dupa ce aluatul a dospit, il impariti in doua. Puteti folosi o tava mare de aragaz sau 2 tavi rotunde cu diametrul de 26 cm cum am folosit si eu. Tapetati cu hartie de copt tavile, puneti cate o jumatate din aluat in fiecare. Cu mainile unse cu ulei aplatizati usor, pana ajungeti la marginea tavii. Formati niste gropite cu ajutorul degetelor, puneti masline in gauri, apoi lasati la odihnit 20 minute. Amestecati apa cu uleiul de masline, ungeti focaccia pe toata suprafata. Presarati rozamarin uscat si mai lasati 15 minute la dospit.

Incingeti cuptorul la 180 de grade, introduceti focaccia pentru 20-25 de minute pana devine usor aurie.

Cand este gata, o scoateti din cuptor.

O puteti servi fierbinte, dar si rece.  Daca va ramane, o puneti in folie alimentara si va fi la fel de gustoasa si a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

25.07.2020, 20:13

Ne place, mai ales cu masline!

oanapl 1

28.07.2020, 09:23

Ce bine arata!

Rocsi 1

29.07.2020, 19:39

Ce ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan