Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati

de Laly in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2011 | 5377 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 gr faina alba
  • 150 gr cartofi
  • 180 ml apa calduta
  • 30 gr untura
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare

Topping:

  • 250 gr carnati proaspeti
  • 150 gr cascaval afumat
  • 2 crengute de rozmarin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati:

Fierbem cartofii in coaja.Se lasa la racit, apoi se curata si se paseaza.
Punem faina intr-un castron si dam o forma de fantana. Punem in mijlocul ei cartofii pasati. Adaugam untura inmuiata la temperatura camerei, uleiul de masline, un praf de sare si drojdia dizolvata in apa calduta. Framantam pana cand obtinem un aluat moale, neted si omogen. Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie subtire de circa 1/2 cm,si o punem intr-o tava unsa in prealabil cu un pic de ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut circa 45 de minute.

Curatam de pielita si rupem bucatele mici carnatii.Taiem cascavalul afumat cubulete mici.Spalam,zvantam si tocam marunt frunzulitele de rozmarin.

Inclazim cuptorul la 180 de grade. Indepartam folia si punem pe toata suprafata aluatului carnea de la carnati,cascavalul taiat cubulete si rozmarinul tocat. Presaram piper negru rasnit, dupa gust si stropim cu cele 2 linguri de ulei. Punem focaccia in cuptor si coacem circa 25 de minute,apoi o scoatem si o servim fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

horia 1

04.09.2011, 17:23

arata super!
p.s. iti reamintesc ca maru-i otravit.
felicitari !!!

mamaieelena 1

12.09.2011, 16:44

ce bine arata

Bunica 1

12.09.2011, 16:48

Ce bunaaa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec din ciuperci