Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

de xana in Piine, 11 Oct 2017 | 5010 vizualizari

 

Ingredient secret: masline. Nu puteam nimeri mai bine, maslinele nu lipsesc niciodata din frigider.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de grau
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 185 ml apa
  • 60 ml ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • un praf de zahar
  • 1 lingurita sare fina
  • 60 gr de masline negre fara samburi+ cateva pentru decor
  • rosii cherry
  • 1 ramurica de rozmarin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin:

Taiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa dea gust uleiului de masline. Il vom folosi pe tot parcursul retetei, atat la aluat, cat si la uns tava si suprafata aluatului inainte de coacere.

Dizolvam drojdia in doua linguri de apa si praful de zahar. Adaugam restul de apa si 200 gr din cantitatea de faina in bolul robotului/mixerului si cu telul atasat incepem sa amestecam la viteza mica timp de 2-3 minute pana obtinem o compozitie omogena. Acoperim si lasam sa se odihneasca timp de 30 de minute, la loc ferit de curenti.

Intre timp, tocam cu un cutit maslinele cat se poate de marunt si strecuram uleiul de masline (aruncam feliile de usturoi).

Dupa cele 30 de minute, maiaua trebuie sa isi dubleze volumul si sa fie foarte pufoasa. Adaugam restul de faina, sarea, 3 linguri din uleiul de masline si maslinele tocate si cu spirala atasata robotului incepem sa framantam timp de 4-5 minute la viteza mica. Aluatul trebuie sa fie lucios si destul de lipicios, se mai adauga putina faina doar daca este foarte lipicios si nu se `agață` de spirala robotului.

Transferam aluatul pe suprafata de lucru unde am presarat putina faina si cu mainile ii dam o forma rotunda. Ungem tava cu 2 linguri din uleiul de masline si punem aluatul in aceasta. Apasam usor aluatul pana acoperim bine fundul tavii. Em am ales una cu 25 cm diametru si 4 cm inaltime. Se lasa la crescut pentru inca 30 de minute.

Intr-un bol, punem maslinele intregi si fara samburi pe care le-am pastrat pentru decor, rosiile cherry si frunzulite de rozmarin si le acoperim bine cu o lingura din cantitatea de ulei de masline.

Cand aluatul a crescut, facem gauri pe suprafata acestuia si turnam restul de ulei de masline, iar cu ajutorul unei pensule ungem bine toata suprafata. In gaurile facute introducem maslinele, rosiile si frunzulite de rozmarin in cantitatea si forma dorita.

 

Dam la cuptorul pre-incalzit la 250ºC, pentru 20 de minute sau pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa