Focacia pentru ½ de kilogram de faina

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2013 | 3573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 7 g de drojdie uscata sau 25 g de drojdie(cub)
  • ½ lingurita de zahar
  • ½ lingura de sare (6-7 g)
  • 375 ml apa calduta
  • 500 g de faina
  • 30 ml de ulei
  • Ingrediente:
  • 125 g de masline foliate
  • 100 ml de ulei de masline
  • 10 rosii cherry
  • Crengute de rozmarin / cimbru
  • 30-50 g de parmezan
  • Optional:
  • 1 ceapa rosie 1 ardei rosu ¼ fir de praz busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focacia pentru ½ de kilogram de faina:

Amestecati drojdia in 100 ml de apa calduta(nu fiarta doar calduta), adaugati zaharul, sarea, uleiul si doua linguri de faina, pentru a face maiaua. Aceasta se lasa la un loc caldut 10-15 minute, cata sa se activeze drojdia(trebuie sa faca bule).

In acest timp pregatim faina, o  cernem si facem o gaura in mijlocul cantitatii in care vom adauga maiaua, dup ace expira timpul respectiv. Amestecam bine ingredientele si framantam pana va rezulta un aluat pe care il vom lasa la un loc caldut la crescut aproximativ o ora, acesta se va acoperii si va trebui in aceste timmp sa isi mareasca volumul de doua ori.

Dupa ce a expirat timpul, ungem o tava cu ulei de masline inclusive pe marginile(interioare) luat aluatul nostru si ii dam forma asezandu-l in tava. Presam bine cu degetele si vom unge cu ulei pe deasupra dupa care adaugam restul de ingrediente, ce preferam noi.

Eu am adaugat, rosii cherry, masline, ceapa rosie, cimbru, praz, parmesan, dupa care iar am lasat 35-45 de minute sa mai creasca aluatul cu toate ingredientele asezate, in acest timp am preincalzit cuptorul la 190-200°C si vom introduce focacia lasand 35-45 de minute la cuptor, pana devine crocanta si aurie. O scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca dupa care o putem taia. Aceasta  reteta de focacia, este a lui Nico Lontras, eu am facut-o la proportie mai mica deoarece nu am fost sigura ca imi va iesi. Aceasta painica am folosit-o facand un sandvish( am preparat o pasta din: unt frecat cu 50 g macrou afumat, capere tocate, sos de rodii si suc de lamaie, piper) si servindu-l cu chiftelute de legume. Am aranjat farfuria ca in imaginile alaturate, facand un mic desen cu acetto balsamico.

Pofta Buna.

 

 

TIPS-URI

1

Rabdare multa

Daca ti-a placut reteta noastra "Focacia pentru ½ de kilogram de faina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crutoane aromate