Foccacia cu cascaval si branza

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 27 Mar 2011 | 6935 vizualizari

 

eram tare curioasa care este diferenta dintre pizza si foccacia, pentru ca in viziunea mea, erau una si aceasi :D... acum cand am facut si foccacia pot spune ca sunt tot pe acolo, e foarte buna, insa tot pizza prefer :D :)):))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar

pt toping:

  • cascaval ras
  • branza de vaca rasa
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • ketchup sau pasta de rosii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia cu cascaval si branza:

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.

Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la crescut o ora.

Dupa ce a crescut il impartim in 2, intindem fiecare parte cu mana direct in tava unsa cu ulei si mai lasam sa creasca cat pregatim toping-ul.

Inaite de a pune toping-ul, facem niste adancituri in aluat, apoi amestecam ueiul cu ketchup, cimbru si busuioc ( astea le punem in functie de gustul fiecaruia) si turnam peste aluat, il intindem cu o lingura peste tot, apoi punem cascavalul si branza rasa si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos la foc mediu.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu cascaval si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia