Foccacia-floare

de Ancutsa in Piine, 3 Mar 2019 | 2535 vizualizari

 

Foccacia cu cartof dulce, crestată ca o floare, unsă cu ulei în care am lăsat la infuzat puţin usturoi, decorată cu măsline, carne afumată şi roşii cherry.

 

INGREDIENTE

  • 410 g făină,
  • 155 g cartof dulce,
  • 104 g mix măsline (negre şi naturale),
  • 85 g carne afumată,
  • 80 g roşii cherry,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 250 ml apă călduţă,
  • 2 linguriţe sare,
  • 3 linguri (45 ml) ulei de măsline,
  • 1 căţel de usturoi,
  • 1 linguriţă oregano uscat,
  • 1/2 linguriţă rozmarin uscat,
  • Un vârf de linguriţă busuioc uscat măcinat,
  • Un gălbenuş de ou (18 g)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia-floare:

 

Se fierbe cartoful dulce, în coajă, apoi se lasă la răcit.

Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă puţină făină, se amestecă până se obţine o pastă, care se lasă 10 minute, pe masă, la crescut. Apoi se adaugă cartoful dulce pasat cu o furculiţă, restul de apă, 2 linguri din uleiul de măsline (în uleiul rămas în recipient se pune acum usturoiul zdrobit, pentru a-l aroma şi a-l folosi la uns), sare şi aprox 300 g făină, amestecând şi frământând până se obţine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a fi întins. (Din cantitatea de făină dată la ingrediente, am folosit o lingură la maia, aprox 300 g la aluat, rămânând 90 pentru presărat pe masă). Se presară făină pe masă, se mai frământă aluatul, doar uşor, cât să-i dăm formă, apoi se întinde într-o foaie potrivită ca grosime. Se transferă în tavă.

Se unge cu uleiul aromatizat cu ustoroi (dar fără a pune pe aluat şi usturoiul) şi se presară oregano, rozmarin şi busuioc. Se crestează din loc în loc, astfel încât să semene cu o floare uriaşă, apoi se decorează cu măsline şi roşiile spălate şi tăiate felii. Carnea afumată se taie felii subţiri şi se adaugă pe blat, în crestăturile făcute anterior, astfel ca atunci când aluatul va creşte în cuptor, carnea să ţină pe loc aluatul, acolo unde l-am crestat, ca să păstreze forma de floare.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 20 de minute, se scoate tava, se unge cu gălbenuş şi se mai dă la cuptor cam 10 minute. Va prinde un luciu frumos.

 

Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 30 min

Porţii: 4 portii mari sau 6 medii.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/foccacia-floare-cu-cartof-dulce-masline.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia-floare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ancutsa 1

04.03.2019, 16:12

Daniela

Rocsi 1

04.03.2019, 20:25

Are cam de toate, precum o pizza! Buna, buna este!

Ancutsa 1

05.03.2019, 14:06

Multumesc, Rocsi, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa