Foietaj cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 26 Iul 2014 | 16563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj din comert
  • 200 gr. nuca macinata
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 lingura karob (sau cacao)

pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • nuca macinata
  • zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu nuca:

Aluatul foietaj trebuie lasat sa se dezghete la temeratura camerei.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 6 linguri zahar tos.

Adaugam nuca macinata si pudra de roscove,amestecam cu lingura sa nu se lase spuma.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Aluatul se portioneaza, patrate sau dreptunghiuri, in functie de preferinte.

Jumatatea unei bucati va ramane ca baza, cealalta parte (de deasupra) o peroram cu o rola speciala de decupat aluaturi

Asezam cate o lingura/lingurita de umplutura cu nuca pe jumatatea intreaga a fiecarei bucati.

Acoperim nuca,cu partea perforata. Ungem pateurile obtinute cu galbenus, presaram zahar tos si nuca macinata.

Dam tava la cuptor pana se umfla/ coace aluatul foietaj, mai exact pana se rumenesc pateurile frumos ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu dulceata si nuca