Fondant marshmallow

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 21 Mai 2010 | 11134 vizualizari

 

reteta o am de la ana, multumesc mult ana pt retata si pt sfaturi :*
pun si eu reteta pt ca am facut si cateva poze ca sa va dati seama cum trebuie sa iasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina incolora (10 gr)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 kg de zahar pudra ( eu am folosit margaritar la sfaturile anei :*)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant marshmallow:

Pt inceput puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat .

Batem albusurile circa 8 minute.

Cu mixerul mergand adaugati sarea, gelatina dizolvata in restul de apa si vanilia , apoi cate putin incorporati siropul asa fierbinte si mixati cam 15 minute pana se raceste .( asta daca va tine mixerul :D :)) nu am mixat in viata mea atatea minute :D )

Vom obtine o spuma densa si lipicioasa pe care o dam la frigider cel putin o ora, eu am lasat-o cam 6-7 ore ca nu aveam zaharul pudra.

Inainte sa ne apucam de framantat o scoatem afara pt ca in frigider se intareste si nu se potae lucra asa cu ea, sau o bagati la microunde putin asa cum a facut Ana.

Dupa ce s-a mai inmuiat se adauga zahar si se framanta pana devine ca o coca. ( s-ar putea sa va trebuiasca mai mult de 1 kg de zahar, deci sa luati si de rezerva)

Se pune intr-o punga si se tine peste noapte la frigider.( eu am tinut-o 1 ora ca nu aveam rabdare)

Cand ne apucam sa o lucram tapetam masa de lucru cu zahar pudra si o intindem cu sucitorul ( nu trebuie intinsa in foaie subtire pt ca se rupe, sa fie un pic mai groasa), eu am pus zahar pudra de fiecare data cand o intorceam ca sa nu se lipeasca de masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.09.2010, 16:21

cu placere,

Dya Daniela Andrei 1

23.03.2011, 12:49

Astazi fac si eu fondant! sa vezem cum o sa imi iasa! si tot dupa ideea ta voi face trandafirasii pentru tort (cu sugus)

Dana Cristea - pusikmea 1

23.03.2011, 19:36

Dya si eu am facut azi fondant, dar de ce sa te chinui sa faci trandafirii din sugus cand ii poti face din fondant, se modeleaza f usor uite aici cum sa-i faci http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mouse-de-capsuni-7791.html sper ca n-am vazut prea tarziu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fondant din bomboane Marshmallow