Fried rice(Orez cu legume si prawns)

de Roxana in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2010 | 7983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana jumate orez cu bobul lung
  • un castron legume(porumb, fasole verde, mazare boabe, morcov taiat)
  • 100 gr bacon cubulete
  • o ceapa
  • 200 gr prawns
  • sare, cimbru, curry
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fried rice(Orez cu legume si prawns):

Se pune orezul nespalat la fiert.  Cand e aproape fiert se spala cu apa rece pana cand apa se duce curata. Se pune deoparte.

Intr-o oala se caleste ceapa in 2 linguri de ulei. Se adauga o lingurita curry, sare si cimbru dupa gust. Apoi se pune baconul cubulete se caleste 2 minute, se adauga legumele (eu am folosit congelate, numai leam tinut un minut in apa fiarta), si prawns-ul. Dupa 2 minute se adauga orezul, se amesteca bine, punem putina apa si lasam sa scada apa, cu capacul pus pe jumate. Nu acoperim oala de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fried rice(Orez cu legume si prawns)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

ALMARI74 1

09.05.2010, 19:26

Bravo ROXI dar ce este prawns si unde il gasim?

Roxana 1

10.05.2010, 16:32

ALMARI74 cred ca le zice creveti in romaneste . da asa le zice, astia sunt de aia micuti

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 11:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza, fierte in vin rosu