Frigarui cu sepii si creveti

de cristeena20 in Fructe de mare, 8 Dec 2012 | 4275 vizualizari

 

Inca o reteta invatata la curs....foarte buna si usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 6 sepii medii gata curatate (se gasesc congelate)
  • 6 creveti medii
  • ardei gras verde sau rosu
  • ceapa
  • bacon
  • 50 gr unt
  • 1 lamaie
  • usturoi
  • coriandru
  • 6-7Cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu sepii si creveti:

- Pregatim ingredientele pentru frigarui. Taiem coada la sepii (le pastram); crevetii ii decorticam doar pe jumate, adica lasam capul si coada (taiem doar mustatile); ardeiul si ceapa le taiem cuburi mai mari; baconul cuburi la fel.

- Pe tepuse de lemn aranjam ingredientele (bacon-ardei-sepie-crevete-ceapa-coada de la sepie). Le saram , piperam si adaugam o marinata din ulei de masline si usturoi. Lasam asa cca 30 minute. 

- punem pe gratar si le ungem cu un sos facut din unt topit amestecat cu lamaie si coriandru verde. Le ungem bine cat sunt pe gratar. Le scoatem intr-o tava.

- Intre timp fierbem cartofii intregi (sa fie mai mici)- ii scoatem si ii stropim in tava cu  sosul de unt . Dam tava la cuptor cca 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu sepii si creveti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi