Frigarui de porc cu legume

de Panacris in Porc, 20 Apr 2020 | 2701 vizualizari

 

De obicei, frigăruile, le gătim în aer liber la grătar, pe cărbune sau foc de lemne, dar în această perioadă, ne-am adaptat și le-am gătim acasă pe plita de fontă. Eeee, vă aduc o idee pentru 1 Mai 2020, când #stamacasa!  ;) P.S. N-am avut timp și loc de poze artistice :D Zmeișorii, au rezolvat rapid frigăruile, și mi-au spus Săru' mâna pentru masă, să mai faci, dar nu așa petru o măsea, ci să ne săturăm și noi :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de porc cca. 500 g,
  • Kaizer cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ciuperci champignon proaspete (piciorușele) cca. 8 bucăți,
  • Roșii cherry 8 bucăți,
  • Bețe de frigărui 8 bucăți,
  • Ulei de măsline cca. 1 lingură,
  • Cimbru uscat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de porc cu legume:

Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm.

Ardeiul kapia se spală se curăță și se taie pătrățele de cca. 1 cm.

Ceapa se curăță, apoi se taie în sferturi.

Ciupercile se curăță se spală și se desprind piciorușele.

Se începe ansamblarea frigăruilor: se ia un băț de frigăruie, se înfige un cubuleț de pulpă de porc, o bucată de ardei, o bucată de kaizer, un cubuleț de pulpă de porc, un picioruș de ciupercă, o felie de ceapă, un cubuleț de pulpă de porc, o roșie cherry, o bucată de kaizer, o felie de ceapă, un cubuleț de pulpă de porc, o felie de ceapă, sau cum vă vine la îndemnă, dar întotdeauna o legumă, alternând cu o proteină.

Frigăruile se ung cu puțin ulei de măsline și se presară cimbru, nu folosesc sare, e sufficient cimbrul și kaizerul afumat.

De obicei frigăruile le gătim în aer liber la grătar, dar în această perioadă, le gătim acasă pe plita de fontă. Se încinge plita, apoi se așează frigăruile și se gătesc cca. 20 de minute, întorcându-se pe fiecare parte până ce se rumenesc legumele și carnea se gătește.

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

21.04.2020, 17:05

Apetisante!

Rocsi 1

21.04.2020, 20:38

Abia astept sa fie mai cald, sa mergem la tara si sa mai pregatim cate un gratar!

dantes 1

25.04.2020, 10:08

Gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate