Frigarui imprastiate

de mihaelar63 in Pui, 8 Mai 2019 | 1475 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
   Initial am pregatit ingredientele pentru frigarui cu piept de pui pentru  cei  ce nu consuma grasimi . Pentru ca mai aveam si alte preparate de finalizat si timpul era scurt nu am mai avut timp sa le insir  pe bete de frigaruie .  Am pus ingredientele pregatite intr-un vas ceramic la cuptor . Ne-a placut rezultatul , carnea s-a pastrat mai frageda decat daca o pregateam dupa planul cel de intai !!!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept de pui dezosat fara piele
  • 200 gr jambon afumat de casa
  • 200 gr ciupercute champignon de Paris [ intregi] , conservate
  • 1 zucchini verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 bucata praz, partea verde
  • 1 crenguta busuioc verde
  • 1 lingura usturoi verde tocat marunt
  • 1 varf cutit pudra de turmeric
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • 1/2 lingurita pudra usturoi
  • 1/2 linurita boia
  • 2 linguri ulei susan
  • 2 linguri sos soia
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui imprastiate:

  1.  Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri.
  2. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece.
  3. Legumele se curata si se spala.
  4. De aceiasi marime se feliaza si jambonul si pe cat posibil ardeiul rosu, zucchini si prazul verde.
  5. Astfel carnea, jambonul, prazul, ardeiul si zucchini se pun intr-un bol impreuna cu ciupercutele.
  6.  Se adauga putina sare, condimentele pregatite [piper cu lamaie, pudra usturoi, turmeric ]si se amesteca cu uleiul de susan si sosul de soia.
  7. Sarati usor pentru ca jambonul, ciupercutele si sosul de soia contin deja sare.
  8.   Lasati la marinat timp de o ora  impreuna cu busuiocul verde tocat marunt.
  9. Se transfera amestecul de carne cu legume intr-un vas ceramic si se da la cuptor timp de 40 minute la 200 grade.
  10. La inceput se acopera vasul cu o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita. Astfel preparatul nu se va usca sau arde pe partea superioara.
  11. Se indeparteaza hartia de copt in ultimele zece minute.
  12. Incercati daca puiul este patruns chiar dupa 30 minute si scurtati timpul de preparare daca este necesar.
  13. La servire dati prospetime preparatului cu ajutorul usturoiului verde tocat.

TIPS-URI

1

La inceput se acopera vasul cu o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita . Astfel preparatul nu se va usca sau arde pe partea superioara .

2

Se indeparteaza hartia de copt in ultimele zece minute .

3

Incercati daca puiul este patruns chiar dupa 30 minute si scurtati timpul de preparare daca este necesar .

4

Sarati usor pentru ca jambonul , ciupercutele si soasul de soia contin deja sare .

5

Acest preparat corespunde si celor ce doresc sa mai scape de greutatea in exces .

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui imprastiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Copanele si piept de pui in sos bechamel picant