Friptura de Craciun

de mihaelar63 in Porc, 27 Dec 2021 | 9040 vizualizari

 

  Pentru ca de mica am fost o pofticioasa , imi amintesc mirosul imbietor al carnatilor de casa din friptura de Craciun . Fidela acestei amintiri olfactive am decretat ca nu-i Craciun daca nu miroasa a carnati fripti .  Ingredientele de calitate si gustul lor suplineste o tehnologie complicata de preparare . Anul acesta am intervenit  in plus , la reteta , cu cateva crengute de cimbru si cu boabe de piper rosu .

 

INGREDIENTE

  • 1.200 carnati porc de casa proaspat afumati
  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei floarea soarelui sau 2 linguri mari de untura proaspata de porc
  • 3 crengute cimbru verde
  • 3 foi dafin.
  • 2 cepe rosii
  • 1 lingurita piper rosu boabe
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
  • codite de ceapa verde
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de Craciun:

  1.  Bucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm .
  2. Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget .
  3. Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna deasupra apa rece pana in momentul  fierberii .
  4.  Asezati in tava bucatile de carne si printre ele bucatile de carnati .
  5. Sarati , presarati pe deasupra , piper , boia si bobite de piper rosu .
  6. Se pun acum si foile de dafin + crengutele de cimbru .
  7. Turnati deasupra  apa cat sa acopere  ingredientele din tava.
  8.  Se pune pe deasupra o bucata de hartie de copt mototolita si udata cu apa , asta va ajuta sa nu se  rumeneasca de la inceput partea de sus a fripturii .
  9. Am dat cuptorul pe 180 grade timp de 20 minute . Dupa asta am continuat coacerea fripturii la 100 grade , timp de 3 ore .
  10. Inaintea servirii  cu 30 de minute , am pus cartofii la fiert . Sarati .
  11. Luati hartia de pe friptura ca aceasta sa se rumeneasca frumos .
  12. Am preparat un pireu in care in loc de lapte sau unt , am pus zeama de la friptura .
  13. In pireul de cartofi am incorporat si mult patrunjel verde tocat marunt .
  14. Pentru prospetime , la servire presarati codite de ceapa verde taiate marunt
  15. Serviti alaturi de friptura de Craciun muraturile preferate si un pahar de vin .
  16.    Sarbatori fericite , in pace si liniste !!!

TIPS-URI

1

Ingredientele de calitate si gustul lor suplineste o tehnologie complicata de preparare . Anul acesta am intervenit in plus , la reteta , cu cateva crengute de cimbru si cu boabe de piper rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

28.12.2021, 00:06

Mihaela stii tu vorba aceia ,, Iti bati barbatul si copii, si mananci singura """. Eu zic ca-ti bati musafirii si colindatorii, sa-ti ramana doar tie """)))

mirela0911 1

01.01.2022, 12:02

Buna friptura ai facut!

Panacris 1

01.01.2022, 12:35

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Costițe de porc si cartofi la cuptor