Friptura de ied

de simona72 in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2013 | 5347 vizualizari

 

Daca de Paste nu am reusit sa fac poze la friptura, nici acum nu am avut ocazia sa fac prea multe...multe nereusite, iar graba strica treaba...nu doar ca asa se zice, dar asa si este. Vrand sa eliberez congelatorul si sa-l aprovizionez pt iarna am dat peste o punga cu carne de ied...pe cat am fost de mirata pe atat am fost de incantata, mai ales ca la masa s-a nimerit si mama...asa ca ne-am lins pe degete si am savurat din plin aceasta friptura care o mancam asa de rar...

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de ied+ceva carne(am avut eu)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceasca de vin rosu
  • 1-2 linguri miere
  • 1-2 linguri otet balsamic
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de ied:

Carnea de ied curatata, spalata, uscata cu prosop de bucatarie. Se fac mici crestaturi in carne cu un cutit bine ascutit si se impaneaza carnea cu catei de usturoi. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper proaspat macinat, se stropeste cu ulei de masline, se freaca bine carnea sa se imbibe cu mirodenii si se lasa la frigider cateva ore.

Din vin, miere, otet balsamic si 2 linguri ulei de masline se face o marinata pe care o turnam peste carne dupa ce a stat cateva ore la frigider. Mai lasam carnea sa se odihneasca alteva cateva ore sau peste noapte, acoperind vasul  cu folie de aluminiu. Dam carnea la cuptor la 200 grade si lasam 30-40 minute.

Intoarcem carnea, mai dam la cuptor pt alte 30-40 minute, scoatem vasul, inlaturam folia de aluminiu, dam din nou la cuptor sa prinda o crusta si culoare(aproximativ 10 minute), intoarcem din nou carnea sa prinda culoare si pe partea cealalta.

Noi am servit friptura cu piure de cartofi si castraveti murati.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

aveti grija sa nu scada tot sosul din tava, daca mai este nevoie complectati cu vin

2

se pot adauga frunze de rozmarin, cimbru...ce va place

3

de Paste noi servim friptura cu salata de cruditati, voi dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel