Friptura de miel

de Panacris in Oaie, 9 Apr 2018 | 5862 vizualizari

 

O nouă rețetă din seria "Bunatati de Paste" ;) O bunătate de friptură! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Șira spinării tăiată în 2 bucăți,
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline 500 ml,
  • vin alb demisec 2000 ml,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • usturoi 5-6 căței,
  • foi de dafin 4-5 bucăți,
  • cimbru sălbatic de pădure,
  • rozmarin,
  • sare aromată a la Panacris,
  • portocale 5 bucăți,
  • Pentru fript:
  • slănină afumată cca. 50 g,
  • usturoi 1 căpățână,
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se lasă la rece la marinat, în pivniță sau în frigider în funcție dotarea fiecăruia, cca. 48 de ore.

După acest interval, șirele, se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așază într-o tavă termorezistentă. Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc. Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade C, cca. 180 de minute.

Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde ;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava