Friptura de porc cu crusta de condimente

de mamaieelena in Porc, 15 Iun 2011 | 4443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800-900 gr.cotlet cu os de porc
  • 3 linguri  condimente italiene pentru friptura
  • 200 ml.vin rosu
  • 1 ou
  • 3 linguri cu varf pesmet
  • 1 lingura cu faina
  • sosul:
  • 500 gr. rosii proaspete
  • 1 lingurita tabasco
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingurita smantana
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu crusta de condimente:

Carnea se spala sub jet de apa si se pune pe hartie de bucatarie si se usuca.

Pe o tava se pun condimentele, faina, pesmetul, sare si piper si se vor amesteca bine. Oul se bate intr-un castron cu putina sare, apoi se ia carnea si se tavaleste pe toate partile in ou dupa care se pune in tava cu condimente si se preseaza bine pana face o crusta uniforma. Uleiul se pune la foc in wok si cand s-a incins bine se pune carnea si la foc iute se prajeste peste tot . Dupa acest procedeu se pune intr-un vas de ceramica cu vin si se da la cuptorul  incins la 150 de grade pentru o ora si jumatate.

Friptura am servit-o cu un sos de rosii pregatit astfel: rosiile proaspete taiate felii le-am pus la foc pana s-au inmuiat bine si apoi le-am pus in strecuratoare si cu lingura de lemn am frecat rosiile pana au ramas doar cojile si semintele. Am dat iar la foc sucul rezultat la care am adaugat sare, piper, ulei, miere si tabasco, iar la sfarsit am pus si smantana.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu crusta de condimente" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mena29 1

16.06.2011, 12:10

Am venit si eu la masa

mamaieelena 1

16.06.2011, 12:29

multumesc pentru aprecieri si va poftesc pe toti la o portie de friptura si cu sos alaturi ca este delicios si picant

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Friptura" de porc