Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi

de mirela0911 in Pui, 6 Ian 2019 | 3856 vizualizari

 

Acest fel de mancare este cel mai des intalnit la noi pentru ca le place copiilor foarte mult, iar sosul de usturoi nu are voie sa lipseasca.

 

INGREDIENTE

  • pulpe, aripi, piept (ce doriti) de pui
  • 5 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce/iute
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • rozmarin
  • 1 kg cartofi rosii
  • sare, condimente pentru cartofi
  • sos de usturoi (usturoi, ulei, sare, iaurt grecesc)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi:

Bucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. 

Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de carne cu aceste condimente, se pune si zocmarinul si se da la rece pentru cel putin o ora.

Se scot de la rece, se asaza intr-un vas de yena uns cu ulei, se toarna cca 50-100 ml vin sau apa, se acopera vasul si se da la cuptor. Dupa jumatate de ora se ia capacul (sau folia de auminiu daca nu are capac vasul), se stropeste carnea cu sosul din tava si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos. Se mai stropeste carnea din cand in cand cu sosul format.

Cartofii se curata, se spala si se taie in 4 sau 6 bucati in functie de marimea lor. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti, se scurg de apa si se pun intr-o tava unsa cu ulei, se presara condimentele, se stropesc cu ulei si se dau la cuptor sa se rumeneasca.

Se prepara intre timp si sosul de usturoi. Cateii de usturoi se zdrobesc se amesteca cu putina sare si 1 lg de ulei pana devine putin cremoasa (ca la maioneza). Se adauga iaurtul, se gusta si se mai sareaza daca este cazul.

Se serveste carnea alaturi de cartofi si sosul de usturoi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Carnea condimentata se poate pregati de cu seara pana a doua zi cand se va gati.

2

In loc de sos de usturoi puteti servi cu muratura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpite de pui picante in vas de ceramica la cuptor cu cartofi noi la ceaun